183. Midsommarkaka istället för tårta



365foto - Nr175

Glutenfri äppelkaka med kokos en supergod alternativ till en tårta.


1 dl potatismjöl
2 dl mandelmjöl
3 dl florsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
150 gr rumstempererat smör
2 ägg
1 dl vaniljyoghurt
2-3 äpplen


Smöra en rund springform, ca 23 cm i diameter. Strö råsocker och kokos i formen. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i smöret och rör smeten småsmulig. Tillsätt äggen och yoghurten. Arbeta samman till en smet och häll upp i formen. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem i kakan. Grädda mitt i ugnen 175 grader, cirka 35 minuter. Låt svalna i formen och servera till vaniljvisp.

Kommentarer